Orientačná špeciálnopedagogická diagnostika v podmienkach ZŠ

30,00 

Vymazať

Popis

Určený pre:

  • školských špeciálnych pedagógov pracujúcich v ZŠ

 

KEDY:

ZÁZNAM

KDE: ZOOM

Cena: 30e

Lektori: Mgr. Jana Bočkajová

 

Obsahová náplň webináru:

  • Metódy a špecifiká orientačnej špeciálnopedagogickej diagnostiky
  • Žiak s rizikovým vývinom vo výchovno-vzdelávacom procese, najčastejšie prejavy v učení a správaní
  • Predikcia vývinových porúch učenia, deficity čiastkových funkcií
  • Objasnenie spolupráce školského špeciálneho pedagóga s pedagogickými zamestnancami v ZŠ a odbornými zamestnancami v CPP,  jej dôležitosť pre identifikáciu špeciálnych výchovno-vzdelávacích potrieb žiakov
  • Súbor záznamových a pozorovacích hárkov so zameraním na zisťovanie úrovne čiastkových  funkcií u žiakov s rizikovým vývinom
  • Otázky, diskusia, odporúčania pre prax, analýza konkrétnych prípadov

 

Ku každému webináru dostanete certifikát o absolvovaní.

 

 


WEBINÁRE TENTO ROK LEN FORMOU ZÁZNAMOV

Tento rok je možné si zakúpiť webináre len formou ZÁZNAMOV.

Záznam vám bude sprístupnený cez systém LinkManager – príde vám samostatný mail.

Dané video budete mať sprístupnené 5 dní.

K záznamom dostanete materiály a certifikát o absolvovaní.

Ďakujeme za pochopenie a korektnosť.


 

 

O lektorke:

Špeciálnu pedagogiku som vyštudovala na Prešovskej univerzite v 5 ročnom odbore  – psychopédia. Moja práca s deťmi a žiakmi  so zdravotným znevýhodnením začala v špeciálnej základnej škole, kde som pracovala 21 rokov. Neskôr som svoju prax rozšírila o pozíciu odborného zamestnanca v CPPPaP a CŠPP.  Mojou klientelou boli deti s rizikovým vývinom, žiaci s viacnásobným postihnutím, narušenou komunikačnou schopnosťou a poruchami autistického spektra. Táto skúsenosť bola pre mňa silnou vnútornou motiváciou k tomu, aby som hľadala cestu ako s neverbálnymi deťmi komunikovať, akým spôsobom u nich prebudiť  komunikačný zámer,  a v neposlednom rade ako byť nápomocná v poradenstve pre rodičov či pedagogických zamestnancov. V roku 2018 som svoju špeciálnopedagogickú spôsobilosť doplnila na UK v Bratislave v špecializácii: Pedagogika detí s narušenou komunikačnou schopnosťou a ukončila ju štátnou skúškou zo školskej logopédie.

Počas mojej špeciálnopedagogickej praxe som absolvovala množstvo kurzov a vzdelávaní so zameraním pre rôzne skupiny deti a žiakov so zdravotným znevýhodním. Rokmi však prichádzam k záveru, že pre dosiahnutie cieľov v terapii je prehlbovanie kvalifikácie samozrejme  dôležité, ale nie kľúčové.

Môžeme disponovať odbornými schopnosťami a zručnosťami, mať k dispozícii tie najlepšie metódy a prostriedky, no  pre dosiahnutie progresu dieťaťa v terapii to nestačí. Kľúčové je získanú odbornosť vedieť uplatniť v praxi, prizvať k riešeniam problémov viacerých odborníkov, a na hodnotový piedestál  postaviť ľudskosť s citlivým vnímaním potrieb dieťaťa i jeho rodičov. Toto presvedčenie sa snažím aplikovať nielen v prostredí CPP, ale hlavne vo svojej obľúbenej intervencii s asistenciou zvierat (hipoterapii), kde mám priestor aj pre realizáciu alternatívnych prístupov – senzorickej či bilaterálnej integrácie.

Ďalšie informácie

Dátum

ZÁZNAM