Sexuálne zneužívanie v práci ŠPT

30,00 

Vymazať

Popis

Určený pre:

  • pedagogických a odborných zamestnancov školy

KEDY: ZÁZNAM

KDE: ZOOM

Cena: 30e

Obsah:

  • vymedzenie sexuálneho zneužívania detí (Child Sexual Abuse)
  • potenciálne symptómy CSA a čo z nich (ne)vieme vyvodiť
  • zásady rozhovoru s dieťaťom, ktoré je možnou obeťou CSA
  • legislatívne ukotvenie a praktické náležitosti (postupy) tzv. oznamovacej povinnosti
  • dilemy, ktoré majú ľudia spojené so situáciou, keď by si mali splniť oznamovaciu povinnosť
  • rešpektovanie princípu prezumpcie statusu obete a princípu prezumpcie neviny vo vzťahu k (údajným) prípadom CSA

 

Ku každému webináru dostanete certifikát o absolvovaní.

 


WEBINÁRE TENTO ROK LEN FORMOU ZÁZNAMOV

Tento rok je možné si zakúpiť webináre len formou ZÁZNAMOV.

Záznam vám bude sprístupnený cez systém LinkManager – príde vám samostatný mail.

Dané video budete mať sprístupnené 5 dní.

K záznamom dostanete materiály a certifikát o absolvovaní.

Ďakujeme za pochopenie a korektnosť.


 

 

O lektorke:

doc. ThDr. Mgr. Slávka Karkošková, PhD.

Vyštudovala odbor katolícka teológia (Mgr. na UK v Bratislave, PhD. na KU v Ružomberku) a odbor sociálna práca so špecializáciou na psychologickú starostlivosť o človeka (Mgr. na UKF v Nitre). Docentúru získala v odbore sociálna práca (na VŠZaSP sv. Alžbety v Bratislave).

Absolvovala dva dlhodobé psychoterapeutické výcviky (Gestalt a EMDR), akreditovaný výcvik supervízie, postgraduálne kurzy v oblasti pastorálnej psychológie, viktimológie a safeguardingu (so zameraním na ochranu detí a zraniteľných dospelých pred sexuálnym zneužívaním) ako aj viacero kratších kur­zov predovšetkým v oblasti forenznej psychológie a psychológie traumy.

Štrnásť rokov (2005-2019) pôsobila ako interná zamestnankyňa – vysokoškolská pedagogička na verejných i súkromných vysokých školách. V súčasnosti pôsobí ako lektorka, výskumníčka a supervízorka. Špecializuje sa predovšetkým na problematiku domáceho násilia, sexuálneho zneužívania a sexuálneho obťažovania. V oblasti svojej špecializácie je vyhľadávanou lektorkou; prednáša širokému spekt­ru pomáhajúcich profesií. Pôsobí tiež ako externá členka pedagogického zboru Justičnej akadémie SR.

Ako externá expertka dlhodobo spolupracuje okrem iného s takými inštitúciami ako je Národné koordinačné stredisko pre riešenie problematiky násilia na deťoch; Ústredie práce, sociálnych vecí a rodiny; Inštitút pre výskum práce a rodiny (vrátane jeho Koordinačno-metodického centra pre rodovo podmienené a domáce násilie) či Výskumný ústav detskej psychológie a patopsychológie.

Od roku 2020 pôsobí aj ako expertka poverená posudzovaním kvality politík a aplikovaných opatrení na ochranu detí a zraniteľných dospelých pred rôznymi formami zneužívania a násilia v slovenských organizáciách, ktoré sú žiadateľmi o grant zahraničnej nadácie Porticus.

Je autorkou niekoľkých desiatok vedeckých a odborných člán­kov a štyroch mo­no­grafií venovaných téme sexuálneho zneužívania detí. Texty viacerých jej publikácií možno nájsť v plnom znení na: https://www.researchgate.net/profile/Slavka-Karkoskova/research

Ďalšie informácie

Dátum

ZÁZNAM