Spolupráca učiteľa a asistenta učiteľa

30,00 

Vymazať

Popis

Určený pre:

  • odborníkov zo školských podporných tímov
  • učiteľov
  • riaditeľov
  • všetkých, ktorých téma zaujala

 

KEDY: ZÁZNAM 

KDE: ZOOM

Cena: 30e

Lektori: Mgr. Adam Škopp a Mgr. Monika Kolinská

 

Obsahová náplň webináru:

  1. Kto je asistent učiteľa
  2. Kde pôsobí asistent učiteľa
  3. Hlavné činnosti asistenta učiteľa – úloha a rola AU (nesprávne úvahy o činností AU)
  4. Asistent učiteľa a školský podporný tím
  5. Desatoro asistenta učiteľa
  6. Názory učiteľov na inkluzívne vzdelávanie a spoluprácu AU s učiteľom na konkrétnej škole – návrh na dotazníkový prieskum na zisťovanie úrovne spolupráce AU s učiteľom na vlastnej škole (zmapovanie aktuálnej situácie)
  7. Príklady konkrétnej praxe spolupráce AU a učiteľa

 

 

 


WEBINÁRE TENTO ROK LEN FORMOU ZÁZNAMOV

Tento rok je možné si zakúpiť webináre len formou ZÁZNAMOV.

Záznam vám bude sprístupnený cez systém LinkManager – príde vám samostatný mail.

Dané video budete mať sprístupnené 5 dní.

K záznamom dostanete materiály a certifikát o absolvovaní.

Ďakujeme za pochopenie a korektnosť.


 

 

 

O lektorke:

Magisterské štúdium absolvovala na PF UKF v Nitre v študijnom odbore učiteľstvo pre 1. stupeň základnej školy. Svoju aprobáciu si rozšírila o predmet anglický jazyk a literatúra a v súčasnosti končí dvojročné rozširujúce štúdium špeciálnej pedagogiky na PF UK v Bratislave. Práci so žiakmi primárneho vzdelávania sa venuje už 24 rokov.

Svoje poznatky si neustále dopĺňa novými absolvovaním rôznych vzdelávaní, školení, kurzov a seminárov. Absolvovala vzdelávací program Čítaním a písaním ku kritickému mysleniu realizovaný v rámci projektu Škola, ktorej to myslí, inovačné vzdelávanie Podpora kritického myslenia, vzdelávací kurz Efektívna výchova krok za krokom, školenia zamerané na metodiku výučby matematiky Hejného metódou a vzdelávanie komplexnej metódy rozvoja učenia Grunnlaget.

Patrí k pedagógom, ktorých ich práca veľmi baví. Záleží jej na svojich žiakoch, zaujíma sa o nich a snaží sa o dobrý vzťah s nimi, založený na vzájomnom rešpekte. Vo svojej výchovno-vzdelávacej činnosti inklinuje a preferuje inovatívny prístup  a využívanie aktivizujúcich metód a foriem. V spolupráci s centrom moderného vzdelávania EDULAB  realizovala so svojimi žiakmi environmentálny projekt Misia modrá planéta a projekt finančnej gramotnosti Malá finančná akadémia.

Vo svojej pedagogickej praxi uplatňuje princípy inkluzívneho vzdelávania, ako vedúca MZ 1.-4. ročníka je  aktívnou členkou školského podporného tímu. Svoje poznatky a skúsenosti v oblasti inklúzie si rozšírila priamym pozorovaním inkluzívneho vzdelávania na berlínskej základnej škole.

O lektorovi:
Vyštudoval odbor špeciálna pedagogika – poradenstvo a pedagogika mentálne postihnutých na Pedagogickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracuje ako zástupca riaditeľky školy pre inkluzívne vzdelávanie a zároveň ako školský špeciálny pedagóg. S Výskumným ústavom detskej psychológie a patopsychológie spolupracuje ako lektor v rámci národného projektu Usmerňovanie pre prax. V Národnom inštitúte vzdelávania a mládeže je expertným členom pracovnej skupiny a posudzovateľ profesijných štandardov. Ako certifikovaný mediátor sa venuje školskej a rovesníckej mediácii. Absolvoval 2-ročný vzdelávací program Nadácie pre deti Slovenka – Škola inkluzionistov a dlhodobý výcvik v artefiletike u Mgr. Broni Pleškovej. Je trénerom Sindelar metódy a Bilaterálnej integrácie. Absolvoval kurz MABEL – multijazyková batéria testov čítania, písania a ich prediktorov. Realizuje intervenčné programy KUMOT (Skupinový program pre rozvoj motoriky a sociálnych zručností), KUPOZ (Program zameraný na rozvoj pozornosti), KUPREV (Preventívny program pre deti vo veku 4 – 8 rokov), Korekčný program Mirabilis pre žiakov so ŠVVP na II. stupni ZŠ, Preventívny program Mirabilis pre deti a mládež vo veku 13 – 18 rokov a Ropratem (Rozvoj pracovného tempa) a komplexnú metódu rozvoja učenia Grunnlaget. Aktuálne sa vzdeláva v koučingu v školskom prostredí na Komenského inštitúte. Teoreticky a prakticky sa zaoberá inkluzívnym vzdelávaním, zaujíma sa o inovatívne metódy vzdelávania pre všetky deti bez rozdielu a šíri príklady dobrej praxe z oblasti inkluzívneho vzdelávania.

Ďalšie informácie

Dátum

ZÁZNAM